Asiakas:

OTZSHOES Scandinavia on helsinkiläinen yritys, jonka ergonomiset ja trendikkäät jalkineet ovat saaneet innoituksensa jäämies Ötzin jalasta löytyneistä, maailman vanhimmista jalkineista. OTZSHOESIN arvot perustuvat mukavuuteen ja eettisyyteen, sekä he ovat myös erityisen ylpeitä hyvästä ja ripeästä asiakaspalvelustaan.

Lähtökohdat:

OTZSHOESilla oli tarve modernille verkkokaupalle, joka toimisi niin tuotteiden ja yrityksen esittelysivuna, kuin syrjäisemmillä seuduilla asuville jalkineiden ostopaikkana. Asiakkaalla ei entuudestaan ollut paljoakaan markkinointimateriaalia, mutta he olivat olleet aktiivisia sosiaalisessa mediassa, joten seuraajia heidän Facebook-sivullaan oli jo useampi tuhat. Ennen asiakassuhteen alkua he olivat tehneet itsenäisesti myös sähköpostimarkkinointia.

Projektissa vaaditut taidot

 • Photoshop

 • Indesign

 • WordPress

 • SEO

 • Valokuvaus

 • Tekstisuunnittelu

 • Video

 • Some

 • Woocommerce

 • Markkinoinnin suunnittelu

 • Markkinoinnin suunnittelu

 • Sähköpostimarkkinointi

Mitä teimme:

Projektin alussa otimme hallintaan asiakkaan sen hetkiset nettisivut. Teimme niihin tarvittavat muutokset, jotta ne toimisivat hyvänä väliaikaiskauppana, ennen kuin uusi verkkokauppa saataisiin julkaistua. Tämän jälkeen lähdimme suunnittelemaan uutta verkkokauppaa, jonka toteutimme WordPressin WooCommerce verkkokauppa-alustalla. Verkkokaupan teosta teki haastavan se, että yrityksen varasto sijaitsi Virossa. Integraatiot Viron varastojärjestelmään vaativat normaalia enemmän työtä ja yhteydenpitoa.

Keväällä kuvasimme studiollamme Spring/Summer 2016 -malliston jalkineiden tuote- ja fiiliskuvia, joita käytettään verkkokaupassa, kampanjoissa sekä printti- ja verkkomateriaaleissa. Ideoimme ja toteutimme myös värikkäistä Espadrilleistä tehtyjä vuodenaikoihin ja kausiin liittyviä kuvia.

Verkkokaupan lisäksi teimme asiakkaalle markkinointisuunnitelman, jotta some-julkaisujen ajastaminen ja kampanjoiden hallinta olisi helpompaa. Suunnitelma pitää sisällään, niin verkko-, printti-, kuin some-markkinoinninkin.

OTZSHOESilla on verkkokaupan asiakkaista, sekä kaupassa ja messuilla kävijöistä, kerätty asiakasrekisteri, jolle aloimme toteuttaa sähköpostimarkkinointia. Analytiikan seuranta paljasti markkinointitoimiemme olleen tehokkaita, sillä sähköpostisuorista ohjautui verkkokauppaan jopa odotettua enemmän asiakkaita. Ohjauksista moni johti myös toivottuun konversioon, eli ostoon. Sähköpostirekisteriä tullaan kasvattamaan jatkossa muun muassa somen kautta.

Someen olemme toteuttaneet asiakkaalle esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa kuvakilpailun, jossa arvottiin Malibun matka. Olemme myös ideoineet ja tehneet paljon julkaisuja, joiden tehtävänä on ollut aktivoida kuluttajia ja kasvattaa tykkääjien määrää OTZSHOESin Facebookissa ja Instagramissa.

Ihanan värikkäitä Espadrilleja mainostettiin videon voimalla Helsinki-Vantaan lentokentällä. Lentokentän OTZSHOES Pop up –myymälän mediatornissa pyöri näyttävä katseenvangitsija koko kesän, joka tavoitti valtavan määrän potentiaalisia kuluttajia. Olemme OTZSHOESille printtituotteita, kuten haitariesitteitä, kesäisiä Espadrille-kukkia A-standiin ja alekuponkeja.

OTZSHOESin Kallen ja Minnan kanssa työskentely on joustavaa ja hauskaa, sillä he eivät pelästy hulluimpiakaan markkinointitempauksia. Toimistomme jalkoja on jo usean kuukauden ajan hellitty OTZSHOESin jalkineilla, kuten Espadrilleilla, jotka toimivat näin talvella mainiosti työkenkinä!

Asiakkaan kommentit:

”Faceen on saatu hyvää pöhinää!”

”L O I S T A V A A!”

”Hyvää työtä, Timon enkelit!”