Oljemarkkilaiset kävivät APSIS-koulutuksessa päivittämässä tietoja ja taitoja

Olimme viime viikolla koko toimiston voimin päivittämässä osaamistamme ja kuulemassa sähköpostimarkkinoinnin uusista trendeistä aamupäivän kestäneessä koulutustilaisuudessa. Hypätessämme bussiin, oli tunnelma innostunut ja odottava – Mitähän uutta Apsiksen porukka oli meille keksinyt? Tällä kertaa tilaisuudesta innostuneena haluammekin jakaa koulutuksen antia ja omia näkemyksiämme sähköpostimarkkinoinnista.

Aloitetaan faktalla. Amerikkalaistutkimuksen mukaan jokaista sijoitettua dollaria kohden sähköpostimarkkinointi tuottaa tulosta 40 dollaria. Sähköpostimarkkinointia voidaan siis pitää tehokkaana tapana viestiä ja markkinoida. Sähköpostia on nykyään käyttänyt lähes jokainen. Vain murto-osa 16–64-vuotiaista ei ole koskaan käyttänyt sähköpostia. Jopa 65–74-vuotiaista yli puolet ovat käyttäneet sähköpostia. Sähköpostimarkkinoinnilla voidaan siis tavoittaa laajalti eri ikäisiä ja taustaisia olemassa olevia tai potentiaalisia asiakkaita.

Koulutuksen keskeinen sisältö käsitteli tehokasta personointia. Saimme paljon hyviä vinkkejä siitä, kuinka kerättyä dataa pystyy käyttämään vielä luovemmin ja tehokkaammin, kuin mitä tähän mennessä olimme osanneet käyttää. Saimme myös paljon hyvää palautetta onnistuneista sähköpostikampanjoistamme – erityisesti sähköpostisuorien klikkausprosenteista.

Personoinnissa avain-asemassa on asiakkaan tarpeiden tunteminen ja kerätty data. Käyttäjästä voi kerätä tietoa esimerkiksi kilpailujen ja kyselyiden avulla. Myös sosiaalista mediaa ja verkkokauppaa kannattaa hyödyntää tiedon keräämiseen. Täytyy kuitenkin muistaa, että data on vain dataa, jos sitä ei osata hyödyntää oikein. Kun haluttu data on kerätty, alkaa vasta oikea työ, eli personoitujen markkinointikampanjoiden toteuttaminen.

Useat ihmiset pitävät sähköpostilaatikkoaan henkilökohtaisena alueenaan ja tätä reviiriä on syytä kunnioittaa. Sähköpostirekisteriä kerätessä on selkeästi ja rehellisesti hyvä kertoa kuka sähköposteja lähettää, kuinka usein ja mitä viestit koskevat. Näin käyttäjä voi tehdä itse päätöksen liittyykö vai jättääkö liittymättä listalle. Ostolistat alkavat olla historiaa ja tärkeää on keskittyä yrityksestä oikeasti kiinnostuneisiin asiakkaisiin.  Luottamusta herättää myös jos liittymisen yhteydessä muistaa mainita, että listoja ei jaeta tai myydä eteenpäin kolmansille osapuolille.

Ulkoasu ja mobiilioptimointi on otettava huomioon, koska laitteita ja erikokoisia näyttöjä alkaa olla lukemattomat määrät. Viimeisintä lähettämäämme uutiskirjettä oli luettu yli 50 % puhelimella tai jollain muulla mobiililaitteella. Valmiiksi responsiivinen uutiskirje-pohja vapauttaa markkinoijan käytettävyyshuolista ja takaa jokaiselle asiakkaalle mahdollisuuden lukea viestin oikein. Ainakin Apsis, jota käytämme, tarjoaa responsiivisuuden osana palveluaan. Näyttävää ulkoasua ei saa myöskään unohtaa. Huomasimme omia sähköpostikampanjoita analysoidessamme, että näyttävä avauskuva oli usein varsinainen klikki-magneetti.

Erityisesti pidämme sähköpostimarkkinoinnissa siitä, että mitään ei tarvitse jättää arvailujen ja mututuntuman varaan. Toimiva analytiikka on yksi sähköpostimarkkinoinnin parhaista puolista. Sähköpostisuorien avaus- ja klikkausprosentteja voi seurata vaivattomasti jälkikäteen tai AB-testillä vertailla otsikoiden toimivuutta ennen koko kampanjan lähettämistä maailmalle. Sähköpostimarkkinointi on myös helppo yhdistää tukemaan muita markkinointikanavia.

Tästä me ollaan pöhisty koko viikko! Millä tolalla teidän sähköpostimarkkinointi on?
Tässä muutamia sähköpostimarkkinointityökaluja tarjoavia yrityksiä joihin kannattaa tutustua:

Apsis:
www.apsisfinland.fi/
Todella laajat ominaisuudet, jatkuvasti kehittyvä ja plussana suomenkielinen asiakastuki! Tästä me tykätään! 🙂

Postiviidakko:
www.postiviidakko.fi/
Täysin kotimainen! Suomenkielinen asiakastuki ja paljon ominaisuuksia.

MailChimp
mailchimp.com/
Ilmainen 2000 asiakkaan rekisteriin asti! Erityisen pätevä pienille yrityksille.