Asiakas:

Tervalastu on Laitilasta kotoisin oleva yritys, joka valmistaa ja myy yrityksen nimeä kantavaa ekologista sytykettä. Ainutlaatuinen Tervalastu on luontoystävällinen sytyke, joka on valmistettu puusta, parafiiniöljystä ja mäntytervasta. Laitilassa valmistettu Tervalastu on aito ja puhdas luonnontuote. Tuotevalikoimaan kuuluu myös erilaisia lahjasettejä, joista on iloa niin mökkelijälle, kuin retkeilijällekin.

Lähtökohdat:

Asiakkaalla oli tarve tyylikkäille ja responsiivisille verkkosivuille, sekä verkkokaupalle. Kumpaakaan ei yrityksellä entuudestaan ollut. Verkkokaupan ympärille haluttiin toimiva markkinointipaketti, joka kattavasti esittelisi uutta tuotetta ja houkuttelisi potentiaalisia asiakkaita ostoksille.

Projektissa vaaditut taidot

  • Photoshop

  • Indesign

  • WordPress

  • SEO

  • Valokuvaus

  • Tekstisuunnittelu

  • Video

  • Some

  • Woocommerce

Mitä teimme:

Tervalastulla ei projektin alussa ollut muuta materiaalia kuin logo ja tuotepakkaus. Näiden pohjalta lähdimme suunnittelemaan Tervalastulle brändi-ilmettä, joka henkisi yrityksen arvoja: ekologisuutta, kotimaisuutta ja helppokäyttöisyyttä. Käytettyjen tunnelma- ja tuotekuvien suunnittelun ja toteutuksen aikana olimme tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa, jotta kuvamaailma vastasi haluttuja mielikuvia. Kuvasimme projektin aikana tuote- ja tunnelmakuvia niin studio- ja ulko-olosuhtissa.

Asiakkaan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella suunnittelimme ja toteutuimme WordPress pohjaisen verkkosivuston, joka esittelee kattavasti ja houkuttelevasti heidän tuotteensa.  Sivuston yhteyteen tehty verkkokauppa toteutettiin  Woocommerce-verkkokauppa-alustalla, joka mahdollisti räätälöidyn ulkoasun ja kolmannen osapuolen integraatiot. Asiakas oli etukäteen valinnut Klarnan maksutavaksi verkkokauppaan ja hoitanut sopimusasiat Postin kanssa.  Meidän tehtäväksi jäi integroida nämä osaksi verkkokauppaa.  Verkkokauppa optimoitiin mobiiliin sopivaksi ja käytimme erityisesti aikaa sivuston nopeuden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Ulkoasu ja tekstit hiottiin viimeiseen muotoonsa asiakaspalaverien tuloksena.

Verkkokaupan tueksi toteutimme niin video-, printti- kuin nettimainontaa. Mainosvideo, joka pyöri Helsinki-Vantaan lentokentällä Ikkunamedian mediatorneissa sai paljon kiitosta asiakkaalta. Asiakkaalla oli tarve saada saatekirje, jota hän pystyisi helposti personoimaan potentiaalisille jälleenmyyjille sopivaksi. Toteutimme esitteen, jota hän pystyi itse muokkaamaan ja lähettämään näytepakkauksen ohessa mm. takkojen ja tulipesien valmistajille.

Seuraavaksi paneudumme Tervalastun some-viestintään ja erityisesti Facebook on valittu Tervalastun kohderyhmälle sopivaksi kanavaksi. Tavoitteena on tehostaa verkkokaupan myyntiä ja tavoittaa tehokkaasti uusia potentiaalisia asiakkaita. Tästä aiheesta kirjoitimme hiljattain: Some-markkinointi tuo lisäarvoa brändillesi ja on tehokas verkkokaupan myynninedistäjä

Asiakkaan kommentit:

”Projekti toteutettiin reippaasti ja joustavasti.”

”Palaverit onnistuivat lyhyelläkin varoitusajalla!”