Onko yrityksesi some-kanavien julkaisukalenteri jo valmis näyttämään kyntensä markkinointivuodelle 2017?

Jos edellisen vuoden analysointi ja uuden suunnittelu on vielä kesken, on nyt aika ryhtyä toimiin. Vaikka vielä ei valmista olisikaan, ei kannata panikoida. Aloita suunnittelemalla hyvä julkaisukalenteri. Se auttaa pitämään julkaisusi säännöllisinä ja helpottaa seurantaa.

Vinkit julkaisukalenterin tekoon:

1. Aseta tavoitteet

Ennen kuin aloitat itse julkaisukalenterin rakentamisen, on sinun tiedettävä mihin pyrit ja miksi. Kun päämäärä on selvillä, voit lähteä miettimään miten se saavutetaan. Muista asettaa konkreettisia ja mitattavissa olevia tavoitteita. Jos yritykselläsi on erillinen markkinointisuunnitelma, tulee verkkoviestinnän tukea tätä suunnitelmaa.

2. Luo toimiva pohja

Hyvin mietitty ja toimiva pohja auttaa sisällön suunnittelu- ja toteutustyössä. Hyvä pohja sisältää paikat ainakin päivämäärille, vastuuhenkilölle, kanaville, aiheille, sisällöille ja lisätiedoille. Hyvä ajatus voi olla jättää tilaa myös analyysitiedoille, jotta tulosten seuraamistyö helpottuu. Markkinointikalenteri-pohjia löytyy pilvin pimein netistä. Ota mallia parhaista ja muokkaa pohja juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Vinkki: Tutustu valmiisiin some-julkaisutyökaluihin, kuten Hootsuiteen ja Agora Pulseen.

3. Kanavien valinta ja kanavakohtainen sisältö

Markkinointikanavat tulee valita niin, että määrä on hallittavissa ja ylläpidettävissä, sekä niin, että ne tukevat yrityksesi tavoitteita.  Jokainen kanava on erilainen ja sama sisältö ei välttämättä toimi kaikissa. Varmista siis että jokaiseen kanavaan lisätään sellaista sisältöä, joka toimii parhaiten kyseisessä ympäristössä ja on käyttäjille hyödyllistä. Vaikka kanavat ovat erilaisia, eivät ne saa olla irrallisia kokonaisuuksia. Jokaisen yrityksen some-kanavan tulee tukea toisiaan ja yrityksen päämäärää.

4. Sisällön suunnittelu

Sisällön suunnittelu kannattaa aloittaa kalenterin avulla. Merkitse ja huomioi tärkeät tapahtumat, pyhät ja loma-ajat. Näiden ympärille voit lähteä täyttämään tyhjiin kohtiin myynnin ja markkinoinnin kannalta tärkeitä ajankohtia. Vuosittaiset juhla-ajat, kuten pääsiäinen ja itsenäisyyspäivä, joulusta nyt puhumattakaan, kannattaa hyödyntää kampanjoita ja kilpailuja ideoidessa. Pelkän sosiaalisen median varaan markkinointia ei kannata jättää, vaan julkaista myös lehdistötiedotteita, sähköpostisuoria ja printtimateriaaleja.  Mieti mikä hyödyttää asiakkaitasi eniten ja saa heidät sitoutumaan juuri sinun yritykseesi.

Vinkki: Pidä ajaton sisältö tallessa, vaikka et sitä heti julkaisisikaan. Säästössä kannattaa olla aina muutama hätävara.

Vinkki: Tutustu hakusanatutkimukseen ja hyödynnä tuloksia sisällöntuotannossa. Näin varmistat oikeanlaisen sisällön kohderyhmällesi.

5. Julkaise säännöllisesti

Julkaisukalenteri varmistaa, ettei julkaisujen välille tule pitkiä katkoksia. Säännöllisesti ilmestyvät julkaisut luovat luottamusta yritystäsi kohtaan.  Merkitse suunnitelmaan viikoittaisten some-päivitysten määrä ja kampanjamateriaalien julkaisuajankohdat. Muista kuitenkin, että kalenteria ei tarvitse noudattaa orjallisesti.

Vinkki: Tutki mikä on juuri sinun kohderyhmällesi oikea ajankohta julkaista somessa tai lähettää sähköpostimarkkinointia. Näin saat parhaan mahdollisen kattavuuden julkaisullesi.

6. Seuraa ja kehitä

Kun tavoitteet on asetettu suunnittelun alkuvaiheessa, on mietittävä myös kuinka näiden tavoitteiden toteutumista mitataan. Jos mittaamista ei tehdä tai se tehdään väärin, on markkinointi arpapeliä. Seuranta ja analysointi mahdollistavat nopeidenkin muutosten teon kesken kampanjan, jos vaikuttaa että jokin ei toimi. Seuraa mitkä julkaisut herättävät eniten keskustelua ja mitä jaetaan eniten sosiaalisessa mediassa. Luo lisää sisältöä joka toimii, mutta muista pitää se riittävän monipuolisena, ettet kyllästytä kohderyhmääsi.

Näillä vinkeillä jokaisen pitäisi pystyä aloittamaan oman sisältökalenterin suunnittelu. Jos tarvitset apua, olethan meihin yhteydessä. Menestyksekästä markkinointivuotta 2017 kaikille tasapuolisesti!